A room with a view!

Här ser ni utsikten från rum 9, plan 10, avdelning 24 Universitetssjukhuset i Lund där jag ska tillbringa lite tid nästa vecka



Jag har inte bara varit på gott humör under dagens övningar ska jag erkänna, dagbok förs noggrant! Efter en lång dag tog jag med Sanna och gjorde något trevligare;


När jag kom inom dörren i hemmet var detta det första jag såg;


Kan man bli annat än relaxad? :)

Sen fixade Jonas grillad kycklingfilé och ett (eller flera) glas rött, mums!

Jag återkommer under helgen och tack till er alla som meddelat att ni tänker på mig på måndag...


Nu är det dags...

Efter att jag blev lite sjuk sommaren 2009 så har min skalle röntgats vid flera tillfällen och risken vid sådana undersökningar är ju att det görs små bifynd. I mitt fall hittades ett litet bråck på ett kärl i skallen, ett så kallat aneurysm. Jag har i ca ett år väntat på att få detta åtgärdat och efter lite tjat är det dags. Idag tisdag fick jag veta att jag skrivs in på neurokirurgen på fredag, går på permis över helgen och läggs in på söndag och opereras på måndag. Inte jättelockande men det ska ju göras!
Ingreppet, eller vad det kallas, görs i narkos på röntgen av en röntgenläkare och man för in en liten tråd i kärlet via ljumsken, ända upp till min hjärna, och fyller ut den lilla blåsan med tråden. Detta kallas coiling och jag är helt fascinerad av vad man kan göra. Undrar bara hur de "klipper av" tråden när den är på plats?
Bara min förkylning inte sätter stopp för detta nu!

Är lite orolig att detta är vad de finner vid den röntgen som görs innan/under ingreppet;



You never know.....


Påskdagen

Denna söndag inleddes med golf i Bokskogen och avslutades med påskmiddag tillsammans med barn (ja Sandra, du räknas till våra barn!) och ett litet barnbarn. Eftersom Hannah är förkyld vågade vi inte ta med mor som fortfarande ska passa sig för infektioner... 

Alvedon och näsdroppar gör underverk! Kolla luggen i ögonen... ;)
 



Efter två kvällars festande var Sanna inte så pigg och avvek relativt tidigt... Vi andra var inte så alerta heller, det är jobbigt med långhelger men tusan så skönt!
Om morgondagen vet vi inget, måndagen är så länge ett alldeles oskrivet blad!


Låååååååååååångfredag

Idag tog vi med grannen på en golfrunda i Assartorp och det gick ok för Jonas och mig men grannen plockade 44 poäng! För er som inte är insatta i golfens förtvivlade värld kan jag berätta att det är dj-----t bra!
Jag passade på att njuta av det fina vädret och den allt mer grönskande omgivningen. Så här fint var det längs med hål 6;


På eftermiddagen tog vi med mor till André, Sandra och Hannah så jag fick stillat min abstinens. Hannah är fantastiskt mysig, snackig och glad och bara så söt!


Sen körde jag Sanna till Malmö där hos skulle till Möllan och parta lite... I morgon ska Jonas och jag ta ett nytt tag i trädgården, detta evighetsprojekt! Undrar hur många steg trädgårdsarbete ger? ;)


Dopdag

Så blev lilla Hannah kristnad! Prästen Ulla förrättade dopgudstjänsten i Nevishögs kyrka, Hannah var iklädd den dopklänning mor virkat till första barnbarnet Jim som föddes 1979. Sen har barnbarnen haft den i nämnd ordning; Sofie, Emma, Jens, André, Sanna och Martin. Sen började barnbarnsbarnen trilla in och nu har Elsa, Bella, Maja och idag Hannah haft samma klänning. Nu väntar vi på att nästa kusintjej som kommer i maj ska döpas i den... :) 

Bonusfarfar och bonusmormor är faddrar

Den lilla familjen;

Hannahs små nästkusiner Elsa och Bella var mycket intresserade av var hon får sin mat ifrån...

Skoj med farmor!

Bus hos faster Sanna!

Så här glad och nöjd var Hannah när allt var avklarat;

Hannah hälsar och tackar alla som närvarade, fysiskt såväl som mentalt, idag!


Farmor bakar...

...till Hannah Sandras dop i morgon. Jag var inom och pussade på henne lite idag (har med André och ett träd att göra) och hon var så go´! Tror nästan hon känner igen mig nu för hon har så nära till skratt, jättekul!
Om ni anar en Mariestad på fotot så oroa er inte, den ingår inte i receptet men gjorde det något roligare att baka!


Bara så ni vet så ser muffinsen mycket godare ut på bild!
:)


Hannah-Panna

Idag får ni en Hannah-kavalkad och vi kan konstatera att det blev ännu en fantastisk vårdag och tvätten torkade ute!






Sista fotot något suddigt men hon är så gullig på det, tittar dyrkande på sin mamma!



Nu är det vår (kanske)!

Vilket härligt väder idag om än lite kalla vindar! Jag måste erkänna att jag har en liten störning... När solen lyser bara måste jag tvätta och hänga ut tvätten... Det ser somrigt ut och luktar såå gott!



Medan jag städade inne så högtryckstvättade Jonas väggen på grannens garage, när vi hade "skogat" syntes det hur skitig den var och alldeles full av alger eller något. Men nu är väggen ren och färdig att målas! 



Denna glidare har tillbringat dagen i uterummet och ser ut att ha det ganska gott tycker jag;



I morgon kommer alla flickorna hit och äter, Sanna, Hannah och Sandra och det ska bli roligt! André är i Italien med jobbet. Kanske kan ni se fram emot ett litet foto på Hannah i morgon...

Nu ska jag gå och ladda tvättmaskinen inför morgondagen! 


Gå och gå, och gå...

Idag har jag inte varit lika duktig men absolut "good enough"! Kommer att sluta på 13-14 000 om jag inte tar en kvällsrunda innan läggdags fast det är trögt när rumpan har landat i soffan!
Någon tyckte att det verkade långt med mina 17 000 steg men tänk då 104 000 steg! Den som leder ligan har faktiskt registrerat lite mer än så och tvåan 100 000... Exakt... Hur i hela h-----e hinner och orkar någon detta på ett dygn? Vi spånade lite på jobbet om det kan vara en parkeringsvakt kanske? Brevbärare? Spinninginstruktör? Det finns en omvandlingstabell för andra aktiviteter och till och med fönsterputsning ger steg! 

Om man går i snitt 10 000 steg per dag så hinner man hela sträckan till 28/5 som är det datum tävlingen pågår till. "Mitt" lag har bara ett mål och det är att klå kollegorna i Kristianstad!

Det viktiga är inte att delta utan att vinna, över dem i alla fall!


tappa.se

Nu börjar allvaret! Vi är nio personer på jobbet som har gått med i en stegtävling som heter tappatrampet. Fem på kontoret i Kristianstad och fyra i Malmö och förutom att vi allihopa är ett lag så kommer vi även att tävla mot varandra över kontoren. Spännande och sporrande och vi har redan hetsat varandra i veckor! På tappa.se kommer vi att kunna följa alla steg våra lag tar och jämföra oss med den som går längst varje dag. Tävlingen pågår från 4 april till 28 maj och sträckan vi ska gå är 387 km, samma längd som Göta Kanal...
Om jag går 10.000 steg/dag så ska jag hinna från Mem till Göteborg men jag kan behöva lite peppning!



Dagens resultat... Inte så långt med tanke på att på lördagen blev det över 20 000!
Så kom igen nu och hetsa mig lite för från i morgon så räknas varje steg!


En bra lördag

Idag gick jag min första golfrunda sedan Jamicaresan! Jonas och jag tog min lilla "golfbil" och körde till Sjöbo GK där vi mötte Pia & Andi. Disigt och fuktigt när vi startade men sol när vi avslutade, ett skönt väder och en bra start på golfsäsongen.

 

Visst är Jonas (i clownbyxorna) längre än Andi men detta ser ju tokigt ut, hur gjorde jag här?



När vi kom hem så blev det en grillöl medan maten tillreddes och sen såg tallriken så här lockande ut (ja, ja, vinet var också gott);


Vi satt i soliga uterummet och hade det bra men sen blev det ännu bättre när Hanna i hatten tittade in!

Hon var på ett fantastiskt gott humör, skrattig och snackig och alldeles, alldeles underbar!

Nu halvligger Jonas och jag i vars en soffa ganska slagna och laddar inför söndagens övningar...


RSS 2.0